Opvoeding

Opvoeden.... Elke ouder wordt verwacht het te doen, maar dat is helemaal niet zo eenvoudig. Er zijn zoveel zaken waar je rekening moet mee houden. Elk kind is verschillend, elke ouder is anders, elke situatie vraagt een andere aanpak... 

Veel papa's, mama's, plus of niet, pleegouder of biologisch, hebben twijfels of ze het wel goed doen. En soms kom je in een situatie terecht waar je écht niet meer weet wat je moet doen of hoe je het moet aanpakken, of word je geconfronteerd met problemen die je nooit bij jouw kind of jongere verwacht had... Je bent ten einde raad...

Soms leidt dat tot een pak ongewenste gevolgen: stress, vermoeidheid, een verstoorde relatie met je kind, ruzie en spanningen met de partner of in het gezin...

Tijdig hulp inroepen kan heel wat zorgen en problemen vermijden. 

Heb je vragen over opvoeding, wil je advies over hoe een probleem aan te pakken, zoek je ondersteuning om het gezin weer op de rails te krijgen,.... Contacteer ons.  We helpen graag. 

 

Gedrag

Een kind of tiener die met iets zit. Die zich plots anders gedraagt. Niks meer vertelt...

Een kind dat plots agressief wordt sinds de nieuwe baby er is....

Een jongere die gepest wordt...

De kleuter die plots alle speelgoed kapotmaakt...

Weinig ouders blijven er gespaard van. De ontwikkeling van kinderen en tieners loopt niet altijd zoals je het als ouder zou willen. Je hebt ook zelden alles in de hand. Maar elke ouder wil wel dat haar of zijn kind gelukkig is. 

Als je dan als ouder vaststelt dat je kind niet goed zit in zijn vel, dat er vreemd gedrag ontstaat, dat het koppeke dag en nacht draait... dat wil je niet. 

Contacteer ons, we gaan met het kind, de tiener, de kleuter in gesprek. Van daaruit zoeken we dan welk traject we kunnen afleggen: met het kind alleen, samen met het gezin, of met andere betrokkenen.

 

"Senne (5j) wil nooit naar bed. Wanneer hij in bed ligt, staat hij ook telkens weer op. Vaak ook 's nachts... Hoe pakken we dat aan?"

"Mijn man en ik zien onze kinderen doodgraag. Maar ik ben veel strenger dan hij. Daar hebben we zo vaak ruzie over. Hoe kunnen we hier uit geraken?"

"Ik maak mij zorgen over Jarre. Hij had onlangs een vriendinnetje. Maar ze maakte het uit. Sindsdien is hij sterk vermagerd en vertelt hij niks meer. Ik ben heel ongerust. Kan u eens met hem proberen praten?"

"Ik ben enorm geschrokken. De school belde dat onze dochter van 9 verschillende andere meisjes keihard pest. Wij wisten dat niet en schamen ons. Thuis is ze altijd braaf, maar nu zijn we ondersteboven van wat we hoorden. Dat is niet ons kind zoals we haar kennen."