'Quinten zit in het eerste middelbaar. Hij moet veel leren en heeft veel toetsen. Maar ook al leert hij veel, hij studeert precies altijd de verkeerde zaken. Hoe kan hij sneller en juister leren?"

Kinderen en jongeren brengen heel wat tijd van hun leven door op school. Ze worden verondersteld te leren, zelfstandig of online, studeren en lezen en dat vele jaren aan een stuk. Daarnaast moeten ze ook heel vaak keuzes maken in hun studieloopbaan en da's niet altijd evident.

Leren en studeren is niet altijd zo eenvoudig als het lijkt. Elk kind heeft een eigen leerstijl, maar die matcht niet altijd met wat de school verwacht. Soms gaat leren ook heel moeizaam en weet niemand echt waarom. Als leren moeizaam gaat, dan heeft dat vaak een impact op het welzijn van het kind. Kinderen of jongeren worden schoolmoe, zijn ongelukkig en voelen zich slecht. 

Ervaar je leermoeilijkheden bij je kind of jongere? Wil je weten of je kleuter schoolrijp is? Zoek je hulp bij het zoeken naar een studiemethode en studieplanning? Geraak je maar moeilijk wijs uit alle keuzes die je kind of jongere moet maken? Wil je gewoon meer weten over hoe 'leren' nu echt werkt in het hoofd?

Contacteer ons! We gaan samen op zoek naar een goede studie- of leermethode, nemen eventueel testen af of begeleiden bij het maken van de juiste studiekeuze. 

"Fien is 5 jaar en gaat naar het eerste leerjaar. We twijfelen eigenlijk of ze daar klaar voor is. Ik heb gehoord dat u haar kan testen. Kan ik daarvoor een afspraak maken?"